keresés a weboldalon

Kevés a kátyú az utakon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kevés a kátyú az utakon

2011 február 16 - szerda
Az idei tél eddig kegyes volt Zalaegerszeg útjaihoz. Az önkormányzati utakon alig található kátyú. Ha mégis akad egy-egy, azonnal befoltozzák azokat az útellenőri szolgálat dolgozói.

Több évre szóló szerződést kötött Zalaegerszeg önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel a városi úthálózat és a forgalomtechnikai jelzések ellenőrzésére, valamint az utak kátyúzásra vonatkozóan, tudtuk meg Vas Istvántól, a polgármesteri hivatal közútkezelő szakreferensétől. A szolgálat az idei télen is jó munkát végez.

– Heti rendszerességgel járják az ellenőrök a belterületi utakat, és ahol hibát találnak, javítják. Idén eddig nem kellett sok esetben intézkedniük. Köszönhető ez elsősorban a csapadékszegény időjárásnak – fogalmaz Vas István. – Ma az Orsolya-téren kellett javítani a burkolatot. Egy kisebb kátyút találtak az ellenőrök. Ezt első lépésben kitisztítják, majd egy speciális, zsákos hidegaszfalttal töltik fel a szakemberek. Az aszfalt bedöngölése után viszonylag tartós burkolat keletkezik. A lakosság részéről egyébként egyáltalán nem érkezett bejelentés veszélyes kátyúról az idei télen. Ennek megfelelően a hidegaszfalt sem fogyott túlzottan.

De még nincs vége a télnek! Továbbra is várja a kátyúbejelentéseket az önkormányzat, az 502-132-es telefonszámon, vagy a zalaegerszeg.hu portálon.

F.M.

Tartalom megosztása: