keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kevesebb a mentőautó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kevesebb a mentőautó

2005 április 12 - kedd
Április 1-től éjszakánként kettő helyett egy orvos nélküli mentőautó, valamint egy rohamkocsi áll készenlétben Zalaegerszegen. A közelmúltban végrehajtott átszervezés eddig nem okozott problémát a betegek ellátásában.

Czirner József vezető főorvos érdeklődésünkre elmondta: az éjszakai időszakban üzemeltek a legkisebb kihasználtsággal a mentőautók, ezért határoztak az egyik mentőautó éjszakai szolgálatának megszüntetéséről. Ennek értelmében április elejétől egy orvos nélküli esetkocsi és egy rohamkocsi látja el a szükséges feladatokat. Megtudtuk, az átszervezés létszámleépítést nem, csupán személyi átcsoportosításokat vont maga után. Változás azonban, hogy ezt követően este tíz és reggel hat óra között nem végeznek betegszállítást a mentőautók.

A vezető főorvos kiemelte, az egyik mentőautó éjszakai szolgálatának megszüntetése óta folyamatosan elemzik a visszajelzéseket, ám eddig ez semmiféle gondot nem okozott a betegellátásban. A szakember szerint az éjszaka műszakban lévő két kocsi minden probléma nélkül ki tudja szolgálni Zalaegerszeg lakosságát, azaz a jövőben sem kell aggódniuk az ellátásra szorulóknak.

Tartalom megosztása: