keresés a weboldalon

Kézműves és népművészeti bolt nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kézműves és népművészeti bolt nyílt Zalaegerszegen (Videó)

2015 március 19 - csütörtök
Zalai Kézműves Kincsek névvel új üzlet nyílt Zalaegerszegen, melyben helyi népművészeti termékek vásárolhatók. Amint az az ünnepélyes megnyitón kiderült, az ajándékbolt célja, hogy a turisták mellett a helyieket is megszólítsa kínálatával.

A népművészet a legősibb, legrégibb érték, melyet kötelességünk megőrizni- kezdte köszöntőjét Tolvaj Márta alpolgármester. Mint megjegyezte, Zalaegerszeg már évek óta azon fáradozik, hogy ezt a gazdag, zalai illetve göcseji kézműves és népművészeti kincset megőrizze, ápolja és a nemzedékek számára tovább örökítse.

Az idegenforgalom Zalaegerszegen olyan jellegű üzlet nélkül, amely felvonultatja a zalai kézműves és népművészeti termékeket, elképzelhetetlen. – tette hozzá még az alpolgármester. Mint mondta: kimondottan örül annak, hogy Nikitscher Bernadett megkereste kérésével. A bolt ügyvezetője elárulta, hogy a városban 25 éve foglalkozik kézművességgel.

Választékban nincs hiány. Zalai kerámiák, szőttesek, textiltermékek, különféle hímzések, népi viseletek és szalmából hímzett dísztárgyak közül választhatnak a vásárlók – azért is, hogy ajándékként időnként messze földre elvigyék Zalaegerszeg jó hírnevét.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: