keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kézművesház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kézművesház (Videó)

2011 március 21 - hétfő
Egész délutános kézműves foglalkozást tartottak a Béke Ligeti Iskolában. A Világfa művészeti és hagyományőrző program segítségével ezúttal korongoztak, gyöngyöt fűztek, nemezeltek a gyerekek, de kipróbálhatták a rovásírást is. A foglalkozások elősegítik a motorikus mozgás, valamint az ízlés fejlesztését is.

A képességfejlesztő délutánon örömmel próbálták ki magukat a diákok gyöngyfűzében, korongozásban, legtöbben a rovásírás iránt érdeklődtek. Kenéz Andrea igazgatóhelyettes örömmel tapasztalta a kézművesház pozitív hatásait. Elmondása szerint a gyerekeket megnyugtatja a természetes anyagokkal való foglalkozás, ilyenkor még a nehezebben kezelhető gyerekek is szívesen ülnek le azért, hogy alkothassanak.

Csillag Vilmos rovásírás kutató arra tanítja a gyerekeket, hogy írhatnak le egyszerű szavakat, vagy akár a nevüket az ősi jelek segítségével. Mivel a rovásírás jellegzetessége, hogy jobbról balra halad, fejleszti az intelligenciát és az alkotóképességet.

A Világfa művészeti és hagyományőrző projektjének következő állomása a botfai Mindszenty Ifjúsági Házban lesz, ahol a Mindszety Iskolások ezúttal ősi harcművészeteket ismerhetnek meg.

DZsu/B.P.

Tartalom megosztása: