keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ki lesz a színházigazgató Zalaegerszegen?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ki lesz a színházigazgató Zalaegerszegen?

2009 november 09 - hétfő
A zalai megyeszékhely kulturális és idegenforgalmi bizottsága mai ülésén ismerte meg részletesen a Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatokat. Gyutai Csaba alpolgármester érdeklődésünkre elmondta: négyen pályáztak a szinidirektori posztra: Falussy Lilla dramaturg, aki 2003-és 2005 között már dolgozott a Hevesi Sándor Színházban, Tucsni András a teátrum jelenlegi irodalmi vezetője, Tóth Gergely, a Budapest Balett ügyvezető igazgatója és Besenczi Árpád, a József Attila Színház Nívó díjas művésze.

A pályázókat december 2-án hallgatja meg a bírálóbizottság, melynek tagjai Balikó Tamás, a pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Szikora János rendező, Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság titkára, Csikós Sándor színművész. Valamennyiüket az Előadóművészeti Tanács delegálja. A szakmai bizottságnak tagja lesz még dr. Gyimesi Endre polgármester, valamint a kulturális ügyekért felelős alpolgármester, Gyutai Csaba.

Végleges döntésre a december 17-i közgyűlésen kerül sor, ekkor dől el, hogy 2010. február elsejétől a következő öt évben ki vezeti Zalaegerszegen a társulatot.

(Zala-Lap)

Tartalom megosztása: