keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ki menti meg?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ki menti meg?

2008 november 06 - csütörtök
Hónapokkal ezelõtt fel-felröppent a hír, hogy végleg bezár a zalaegerszegi jégcsarnok, melyet három magántulajdonos mûködtet. A város önkormányzata nincs a tulajdonosok között, de mint dr. Gyimesi Endre polgármester érdeklõdésünkre elmondta, a városnak érdeke lenne egy jól mûködõ jégcsarnok, ezért is vásárolt az elmúlt években „jégidõt”, vagyis óraidõt az általános iskolások számára, és a nagyközönség korcsolyázását is támogatták anyagilag. Fontos szempont még a Kercsó Árpád vezetésével mûködõ ifjú jéghokicsapat fennmaradása is.

A polgármester hozzátette: a tulajdonosok anyagi helyzete miatt (több millió forint tartozásuk van) a jégcsarnok csődközeli helyzetben van, melyből két kivezetõ út lehet. Az első, hogy árverés útján ahhoz a kereskedelmi bankhoz kerül, amelynek tartoznak, ekkor a pénzintézet dönt a létesítmény jövőjéről. A másik lehetőség pedig a felszámolás.

Zalaegerszeg nem törekszik arra, hogy tulajdont szerezzen a létesítményben, de amennyiben semmilyen más lehetõség nem adódik – nagyon alacsony áron beszállva és veszteség nélküli működtetéssel – megfontolhatja a város közgyűlése, hogy megmenti-e a zalaegerszegi jégcsarnokot – fogalmazott dr. Gyimesi Endre. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: