keresés a weboldalon

Ki mit tud? a Landorhegyiben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ki mit tud? a Landorhegyiben

2009 április 06 - hétfő
Újraélesztették a Landorhegyi iskolában a német nyelvű Ki mit tud? vetélkedőt. 15 évvel ezelőtt kezdték meg e program szervezését Marton Lászlóné vezetésével, aki jelenleg, mint zsűritag volt jelen, aztán helyszínváltás és néhány éves kihagyás következett. Az idén azonban újra meghirdették a bemutatót, melyre a vártnál nagyobb érdeklődés mutatkozott.

A megyéből 150 diák, 12 iskolából jelezte részvételi szándékát. A házigazdák nem szálltak ringbe, mivel a szervezési feladatok sok energiát követeltek a pedagógusoktól, de jövőre már nem hagyják ki ezt a lehetőséget, tudtuk meg Vörös Ágnes megyei szakreferenstől, szervezőtől.

– Három kategóriában, vers-próza, ének és színjáték lehetett nevezni. Ezeket a kulturális lehetőségeket a nyelvóra színesítésére használjuk, ezért gondoltuk, had mutassák meg ezt a tudást a színpadon is a gyerekek. A legnépszerűbbek a színjátékok, de a Liszt-iskola kórusa csodálatos énekkari művel ajándékozott meg minket – mondta Vörös Ágnes.

– Érdemes volt újra megrendezni ezt a bemutatót, nagyon sokan segítettek, hogy létrejöhessen, így a Pedagógiai Intézet, mellyel közös szervezésű volt a program, az önkormányzat pályázat útján támogatott, az iskolai alapítvány és számos cég volt a többi szponzor.

Jövőre is szeretnénk megismételni a Ki mit tud?-ot, talán az angollal együtt, mert erre is volt már példa és a két nyelv nagyon jól megfért egymás mellett. A 4-8. osztályosok számára meghirdette megyei versenyen Zalaegerszeget a Kölcsey- és a Zrínyi-gimnáziumok, valamint a Liszt Ferenc Tagiskola képviselte.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: