keresés a weboldalon

Ki tud többet Angliáról?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ki tud többet Angliáról?

2015 május 28 - csütörtök
Évek óta láthatunk a 12-es tanteremmel szemközti faliújságon, valamint az ebédlőfolyosón az angol nyelvű világ történelmével, kultúrájával foglalkozó írásokat, képeket. Az elmúlt két tanév témája Anglia volt. A programot vetélkedő zárta, melyen a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályos emelt szintű angol nyelvi csoportok tagjai vettek részt. Az első, írásbeli fordulóban legjobb eredményt elérők kerültek a szóbeli fordulóba.

A témakörök változatosak voltak, néhány példa csupán: az angol történelem a 15. századtól, irodalom, sport, jellegzetes ételek és italok. Kovács László tanár úr vezetésével négy feladattípusban versenyeztünk: fényképfelismerés, totó, villámkérdések. A legizgalmasabb fejtörő számomra az volt, amikor körülírásból kellett ráismerni személyekre, helyekre és fogalmakra. Amíg Ibolya néni és Csilla néni javított és értékelt, a közönség sem unatkozott: ők is megoldották a feladatokat. A legügyesebbek jutalmat is kaptak.

Az első három helyezett csapat bizonyította, hogy sokat tanult és tud Angliáról.

A verseny idei győztese Sziládi Anna és Horváth Szabina (8.c) lett, második helyezést ért el Zsidó Bence és Molnár Szabolcs (7.d). A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig szintén a 8.c osztály két tanulója, Pénzes Panka és Kovács Ákos végzett.

Minden versenyző szép könyvekkel is gazdagodott, melyeket a „Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány” és iskolánk diákönkormányzata ajánlott fel.

A sorozatnak nincs vége, szeptembertől új témákkal folytatjuk! Mivel én még csak hatodikos vagyok, tapasztalatszerzésnek és tanulásnak remek alkalom volt a verseny – persze, az izgalom engem is elragadott. Megígértem magamnak: jövőre még alaposabban készülök, helyezésben reménykedve!

Nyírő Martin István 6.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola
(Fotók: Börcz Ádám 6.c)

Tartalom megosztása: