keresés a weboldalon

Kiállítás a jövőről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiállítás a jövőről (Videó)

2019 május 24 - péntek
Megnyílt a MOBIL Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás Zalaegerszegen. A kétnapos rendezvénynek ezúttal az autóipari tesztpálya ad otthont, ahol több technikai újdonság várja az érdeklődőket.

Magyarország jövőbeli versenyképességének egyik alapja a próbapálya és a hozzá kapcsolódó kutatás-fejlesztési hálózat – hangsúlyozta köszöntőjében Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter hozzátette: a magyar felsőoktatás, a hazai vállalatok és a világ vezető cégei itt közösen kereshetnek megoldásokat a kor kihívásaira.

Palkovics László – miniszter, Innovációs és Techolnógiai Minisztérium:

A Nemzeti-, Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Hivatal az elmúlt években – pályázati úton – 90 milliárd forinttal támogatta a gazdaságélénkítő beruházásokat. Mint elhangzott, a zalaegerszegi modell mára az ország minden települése számára meghatározó mintává vált.

dr. Birkner Zoltán – elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal:

A rendezvény részeként három, úgynevezett e-mobi töltőállomást is felavattak. A kormány célja, hogy az újszerű megoldás minél szélesebb körben elterjedjen.

Weingartner Balázs – fenntarthatóságért felelős államtitkár, ITM:

A szombatig tartó program több látványos bemutatóval várja majd a 21. századi technikai újítások iránt érdeklődőket. A legmodernebb autók és a virtuális valóság megtekintése mellett tesztvezetésre is lesz lehetőség.

K.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: