keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiállítás Krupiczer Antal alkotásaiból

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiállítás Krupiczer Antal alkotásaiból

2005 március 09 - szerda
Krupiczer Antal szobraiból és festményeiből nyílt kiállítás tegnap a Magyar Olajipari Múzeumban. Az ünnepélyes megnyitón felavatták az Aradon végzett, jelenleg Nyíregyháza-Sóstón élő szobrászművész Papp Simon geológust ábrázoló egész alakos szobrát.

Tóth János, az olajipari múzeum igazgatója köszöntőjében arról szólt, hogy az erdélyi származású alkotó éppúgy Kapnikbányán látta meg a napvilágot, mint a zalai olajkutatás híres egyénisége. A közös szülőföld okán kérték fel Krupiczer Antalt Papp Simon geológus, egyetemi tanár, akadémikus egész alakos szobrának megformálására, aminek ő nagy örömmel eleget is tett. A jeles olajkutató útjai során eljutott Új-Guineába is, ahol számos kultikus tárgyat gyűjtött; ezek egy részét a bronzszobron is megörökítette Krupiczer Antal, aki a művet, és az Életutak című alkotását a múzeumnak ajándékozta.

Borbás György tanár nyitotta meg a kiállítást, melyen a szobrászművész magángyűjteménye jóvoltából a nagybányai művésztelephez kötődő több jeles alkotó festményeit is figyelembe ajánlották az érdeklődő közönségnek.

Tartalom megosztása: