keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiállítások és adventi koncertek a kínálatban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiállítások és adventi koncertek a kínálatban

2006 december 01 - péntek
Ezen a héten is színvonalas rendezvényeket ajánlunk a figyelmükbe. Kívánjuk, hogy a munkával teli napok után töltődjenek fel művészeti élményekkel.

December 8-án 15.00 órától karácsonyváró hangulatban telik majd az idő, hiszen az Egerszeg Rádió és az Önkormányzat közös szervezésében adventi műsor szórakoztatja majd a sétáló és vásárló közönséget a Városháza előtti téren. Fellép a KISZÖV Táncegyüttes, a Városi Fúvószenekar, a Kölcsey és a Zrínyi gimnáziumok diákjai; a gyerekeket pedig Mutyi bohóc és zsonglőr barátja is elkápráztatja.

Szintén ezen a napon 19.00 órától az Apáczai ÁMK-ban Köves Dóra és Hajdú Sándor közös estjét hallgathatják meg „Gyűrött viszonyok” címmel. Edith Piaf dalait biztosan sokan dúdolják majd a hangulatos est folyamán.

Szintén karácsonyra készülődnek kicsik és nagyok az Apáczai ÁMK-ban, ahol december 9-én játszóházi programon belül mézeskalácsot készíthetnek az érdeklődők a rokonoknak, barátoknak, kollégáknak.

Kiállításokra is ellátogathatnak családjukkal vagy barátaikkal:

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben Santák Judit és Oravecz Viktória végzős egyetemi hallgatók kiállítását tekinthetik meg az épület galériáján.

In memoriam’56 című képzőművészeti kiállítást tekinthetik meg a Hevesi Sándor Színház emeleti galériáján. Az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulója tiszteletére rendezett tárlat a zalaegerszegi művészek főhajtása a forradalom hősei előtt.

A Göcseji Múzeumban látható a „Mindenki szem a láncban” című időszaki kiállítás. Az ötvenes évek hangulatában bemutatott tárlat a hétköznapi élet helyszíneit és tárgyait hozza emberközelségbe. A kiállítás nem a politikai eseményeket kívánja elsősorban megmutatni, hanem az utcát, a konyhát és a hálószobát, az iskolát, a munkahelyet a benne élő emberekkel együtt. Így ismerheti meg a mai kor fiatalsága az ötvenes évek hétköznapjainak hangulatát. (szk)

Tartalom megosztása: