keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiárusítás a könyvtárban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiárusítás a könyvtárban

2011 május 25 - szerda
Több, mint fél évtizede rendez régi könyvekből és folyóiratokból kiárusítást a József Attila Városi Könyvtár. Az érdeklődők ezúttal is több száz darabos kínálatból válogathatnak, melyek között szép számmal akadnak olyan példányok, melyeket olvasók ajánlottak fel.

Nagy Indiánkönyv, Képes politikai és gazdasági világatlasz, Tolvajbecsület – csak néhány könyv a sok közül, amely újra gazdára vár. Csakúgy, mint ezek a gondosan összerendezett, s jelképes összegért szintén hazavihető folyóiratok. A lehetőséget kihasználva többen máris hozzáfogtak a válogatáshoz. Jellemzően célirányosan.

– Én gyermekkönyveket keresgélek a kisfiamnak- árulta el Boldizsár Borbála.

– Jó kezdeményezés a könyvtár részéről. Én történelmi témájú könyveket keresek, s már találtam is- mesélte Tóth László.

– Nekem Lőrincz L. László hiányzik a gyűjteményemből, remélem, hogy rábukkanok- mondta Babos Alíz.

– Nem szívesen válunk meg a könyvektől, de azokat most kiraktuk, amelyeket már nagyon régen kölcsönöztek ki- nyilatkozta Nitsch Erzsébet, a József Attila Városi Könyvtár igazgatója.

Azok a könyvek, melyek most nem találnak gazdára, nem vesznek kárba. A könyvtár vezetése ugyanis a maradékot határon túli könyvtáraknak adományozza. Ily módon került már olvasnivaló Beregszászra, Alsóőrre, több erdélyi, illetve vajdasági település társintézményébe. Hogy ezúttal mennyit postáznak majd, az attól függ, hogy a június 11-ig tartó kiárusítás mennyire lesz népszerű az egerszegiek körében.

V.N.

Tartalom megosztása: