keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kibővült a CSOK (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kibővült a CSOK (Videó)

2016 január 19 - kedd
Jelentős mértékben emelte a kormány a családok otthonteremtési kedvezményének összegét. Az új támogatási rendszertől a zalai önkormányzatok az építési kedv élénkülését várják.

Az átalakult szocpol részletei ugyan csak pár hete ismertek, mégis akadnak olyanok, akik már most megkezdték az egyeztetéseket a kivitelezőkkel. Kiss Kálmánnak, a Kiss Ép.Ker.Bt. ügyvezetőjének kedvezőek a tapasztalatai.

A zalai megyeszékhely vezetése felkészült arra, hogy telket biztosítson azoknak a családoknak, akik építkezni szeretnének – mondta Gecse Péter. Az alpolgármester kiemelte azt is, hogy az első lakás megszerzéséhez továbbra is kamatmentes támogatást nyújtanak.

A kisebb településeken is bíznak abban, hogy minél többen élnek majd a kedvezmény adta lehetőségekkel. Becsehelyen rendkívüli akcióval várjuk a letelepedni vágyókat- tájékoztatott Németh Géza polgármester.

Az új rendszerben az új építésű ingatlanok esetén duplájára nőtt a kétgyerekeseknek járó vissza nem térítendő támogatás mértéke. Azok, akik három, vagy több gyermek nevelését vállalják, akár 10 millió forintot, és azonos összegű kedvezményes hitelt is igényelhetnek.

K.Zs./P.B.

Tartalom megosztása: