keresés a weboldalon

Kicserélődött a ZTE Zala Volán női együttese

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kicserélődött a ZTE Zala Volán női együttese

2004 augusztus 20 - péntek
A soproni együttműködés megszűnését követően alaposan átalakult a ZTE Zala Volán női kerete. A tavalyi csapatból mindössze ketten – Heller Anita, István Linda maradtak.

Új játékos Szőke Ildikó, a Foton Sopronból, aki úgymond hazatért egykori nevelő egyesületéhez. Szélesi Judit Szolnokról került a kék-sárgákhoz. Csontos Eszter Németországból hazatérve választotta az egerszegieket. A Zala Volán már rendelkezik egy külföldi légióssal is, a vezetés szerződtette az ausztrál Tegan Fawlert. Tervezik még a BSE-ből Németh Bernadett leigazolását, akinek, ha meghiúsul külföldi szerződése, a kék-sárgáknál folytatná. Több szerb-montenegrói játékost tesztelnek, és valószínű, innen igazolnak majd két centert, mert kevesebbe kerülnek, mint az amerikaiak. A Zala Volán jelenleg hét felnőtt játékossal rendelkezik, hogy megfelelő edzésmunkát lehessen végezni, a csapattal edz három tehetséges juniorkorú játékos is.

A hölgyek, akárcsak a férfiak, végig hazai környezetben készülnek. Bencze Tamás elmondta: igaz, az edzőtábor sem kerülne többe, de a nyári időszakban az egyéb szervező munka sok időt felemésztett, és erre nem maradt idő. A szakvezető szerint Egerszegen is jók a körülmények, a csapat itt is alaposan felkészülhet a bajnokságra. Augusztusban elsősorban az erőgyűjtés dominál. Szeptembertől a munka áttolódik a technikai és a taktikai oldalra. A rajtig a ZTE Zala Volán is indul a Göcsej Kupán, de tervben van egy Bonyhádon megrendezésre kerülő torna is. Mellette még több edzőmérkőzés is szerepel a programban. Ahhoz, hogy a csapat és fiatal szakvezetője összecsiszolódjon, sok gyakorló mérkőzésre lesz szükség. Az edző szerint a lányok szorgalmasan, lelkesen gyakorolnak.

Bencze Tamás még tippelésre sem nagyon vállalkozott a célkitűzés terén, mivel még nem ismeri az ellenlábasok játékerejét. Lényeg, hogy a 10. helynél előbbre végezzenek, mert az ettől felfelé lévő helyek jelentik a biztos bentmaradást. A régi NB I-esek erejét ismeri, de a két feljutó Kecskemét és Monor csapatáról nincsenek információi. Amikor már a felkészülési mérkőzések elkezdődnek, akkor lehet igazán felmérni az ellenfelek és a Zala Volán játékerejét is, és meghatározni a célkitűzést.

Tartalom megosztása: