keresés a weboldalon

Kielégíti az igényeket

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kielégíti az igényeket

2004 szeptember 15 - szerda
A terület megvásárlását követően, az elmúlt év végén indította el a kertvárosi decentrum terveztetését a Zala Volán Rt. Az engedélyek beszerzése után ez év márciusában kezdődhetett meg a kivitelezés, szeptember elseje óta pedig már a próbaüzem zajlik a többfunkciós autóbusz-fordulóban és pihenőben.

Négy-öt éve szerepelt elképzeléseink között egy úgynevezett decentrum kialakítása a Kertvárosban. Kezdetekben gondot okozott számunkra a terület megvásárlása. Hosszas alkudozás után, az elmúlt év végén sikerült megegyeznünk az önkormányzattal, így megindíthattuk a munkát – számol be a kezdeti nehézségekről Zalatnai László, a Zala Volán Rt. elnök-vezérigazgatója. – Több funkciót szolgál egyszerre az időközben elkészült létesítmény. Egyrészt lehetőséget kínál gépkocsivezetőinknek a kulturált pihenésre, tisztálkodásra, az utasok fedett és fűtött helyen várakozhatnak, ugyanakkor információval, valamint jegy- és bérletárusítással is állunk rendelkezésükre. Nagyon fontos előnye a decentrumnak az is, hogy autóbuszaink a forgalom akadályozása nélkül parkolhatnak.
Az első hét tapasztalatai azt bizonyítják, hogy mind dolgozóink, mind az utasok és a környéken élők tetszését megnyerte az autóbusz-forduló és váró. A vasútállomáson rendelkezünk még ilyen létesítménnyel, de természetesen mindig a legújabb a legszínvonalasabb. Maximálisan kielégíti az igényeket. Kialakított a kivitelező egy kiszálló-, megálló- és két indulósávot a területen fedett peronrendszerrel annak érdekében, hogy eső esetén is teljesen védve legyenek a fel- és leszálló utasok.
A létesítmény egyelőre a 8E és 8G, valamint a céljáratokat szolgálja, a klasszikus 8-as továbbra is a nagykört járja be a Kertvárosban. Annak érdekében, hogy azok is meg tudjanak pihenni a decentrumban, komolyabb útkorrekciókra lenne szükség.

Tartalom megosztása: