keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiélezett küzdelem a csúcsrangadón

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiélezett küzdelem a csúcsrangadón

2009 december 20 - vasárnap
Aquaprofit Nagykanizsai TSK (1.) – Z. Csuti-Hydrocomp SK (5.) 6,5: 5,5 NB I-es sakkbajnokság, 4. forduló. Nagykanizsa.

Nem csupán a megyei, de egyben az előző évek szokásai szerint a magyar bajnokság legnagyobb sakkrangadójának újabb felvonását rendezték a kanizsai városi könyvtárban. Az összecsapáson sorjáztak a döntetlenek – közülük egy sem volt szalon remi – ami azt mutatta, hogy igazán szoros meccset vívott egymással a két együttes, mindezt úgy, hogy öt óra alatt gyakorlatilag le is tudták a találkozót.

Ahogy az a találkozó utáni értékelésekből kiderült, akár döntetlen is lehetett volna az állás. Az első két táblán ugyanis az egerszegiek két légiósa nyerésre állt, de Landa időzavarba került, ezért vesztett, Khenkin pedig nyert partit ajánlott döntetlenre.

Flumbort András, az Aquaprofit NTSK csapatvezetője: – Úgy érzem, roppant színvonalas mérkőzést vívtunk az egerszegiekkel, de valahol így is kalkuláltunk. Bizony, akár egy döntetlen, vagy épp az ellenfél győzelme is benne volt a meccs menetében, ennek tükrében nagyon értékes vasárnapi sikerünk.

Horváth Tamás, a Z. Csuti-Hydrocomp SK csapatvezetője: – A kanizsaiak sikere ellenére akár mi is nyerhettünk volna, de a döntetlen mindenképpen jobban megfelelt volna a játék képének. Ezt meg is lehetett volna szerezni, ha Khenkin nem hibázik, s nem döntetlenre adja partiját.

Eredmények (elől a hazaiak):
Nisipeanu – Landa 1:0
Naiditsch – Khenkin 0,5:0,5
Balogh Cs. – Gyimesi 0,5:0,5
Beljavszkij – Ruck 0,5:0,5
Pintér – Sax 0,5:0,5
Héra jr. – Horvárh Á. 0,5:0,5
Medvegy – Stohl 0,5:0,5
Bérczes – Horváth J. 0,5:0,5
Prohászka – Boros 0,5:0,5
Lupulescu – Rapport 1:0
Flumbort – Mészáros 0:1
Gara T. – Mádl 0,5:0,5

Tartalom megosztása: