keresés a weboldalon

Kieső helyen a ZTE FC

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kieső helyen a ZTE FC

2018 április 17 - kedd
A Budaörstől is kiakapott a ZTE Fc és már kieső helyen a bajnokságban.

A Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság 30. fordulójában a tavasszal remeklő Budaörs csapatát fogadta a ZTE FC. A kezdés előtt Forgács Andrást 100., Babati Benjamint 150. ZTE-beli szereplése kapcsán köszöntötték.

ZTE FC – Budaörs 1-2 (1-1)

Zalaegerszeg. Jv: Pillók Ádám, (Bertalan Dávid, Hofbauer Roland).

Gólszerzők: Jelena, ill. Peth, Czvitkovics

ZTE FC: Kovács Z., Polényi G., Forgács A. (63. Hudák M.), Vernes R. (53. Paudits P.), Patvaros Zs., Jelena R. (63. Ekker M.), Babati B., Devecseri Sz., Króner M., Fodor Á., Bedi B., edző: Artner Tamás.

A fővárosi együttes kezdett jól és helyzeteik is voltak, de a 13. percben egy szerencsés találattal Jelena jutatta előnyhöz a ZTE FC-t (1-0). Lendületesen játszottak a csapatok és több helyzete is volt a kék-fehéreknek, amik kimaradtak. A 30. percben egy védelmi hibát kihasználva Pethő egyenlített (1-1). A hajrában Babati előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de ezek is kimaradtak. A második félidő elején leült a játék, inkább a középpályán pattogott a labda. A Budaörs fokozatosan került fölénybe. A félidő közepén Ekker szerezhetett volna gólt kétszer is, de nagy helyzetben hibázott a játékos. Továbbra is többet birtokolta a labdát a fővárosi alakulat és veszélyesen is támadtak. A hazaiak rengeteg hibával játszottak és a 92. percben Czvitkovics egy remekül eltalált lövéssel eldöntötte a három pont sorsát.

A ZTE FC vereségével a 18. kieső helyre csúszott vissza. Ennél mélyebben sohasem volt az egykori bajnokcsapat. A hátralévő kilenc fordulóban Artner Tamás együttesének nagyon nehéz dolga lesz, hogy megőrizhesse NB II-es tagságát.

A kék-fehérekre a 31. fordulóban sem vár könnyű mérkőzés, hiszen az 5. helyen álló Nyíregyháza együtteséhez látogatnak április 22-én.

Fotó: Horváth Jenő

 

Tartalom megosztása: