keresés a weboldalon

Kihirdették a Tour de Hongrie útvonalát (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kihirdették a Tour de Hongrie útvonalát (Videó)

2023 március 01 - szerda
Zalaegerszeg lesz a 2023-as Tour de Hongrie második szakaszának az indulópontja. A 44. Magyar Kerékpáros Körverseny Szentgotthárdról rajtol és a 879 kilométeres távot követően Budapesten zárul – derült ki a programról tartott tájékoztatón.

A Tour de Hongrie útvonalát látványos gálán jelentették be kedden délután a szervezők. Eszerint a második etapon május 11-én a zalai megyeszékhely debütálhat a Tour de Hongrie rajtvárosaként. A 175 kilométeres szakasznak a Göcseji Múzeum elől indulva vágnak neki a sportolók. Az esemény több szempontból is óriási lehetőség Zalaegerszegnek.

Balaicz Zoltán, polgármester, Zalaegerszeg:

A benti pályán zalaegerszegi reménységek, talán a jövő bajnokai gyakorolnak. A 40 tagú sportegyesületnek minden bizonnyal fontos szerepe lesz a tavaszi erőpróbán. A bringások örülnek annak, hogy a viadal által a városra és a sportágra irányul a figyelem.

Horváth Szabolcs, edző, ZKSE:

A ZKSE tagjainak valószínűleg a versenyt megelőzően lesznek feladatai, akik a pályabiztosításban is részt vesznek majd. Az ötnapos viadal egyébként Zala mellett idén 7 vármegyét érint. A karaván útja 71 településen visz keresztül. A 2023-as Tour útvonalában összesen 15 kategorizált emelkedő szerepel. Az eddigi nevezések alapján már látható, hogy a versengés Magyarországra vonzza a világ legjobb országúti sprintereit.

Sz.É./G.Zs.

Tartalom megosztása: