keresés a weboldalon

Kihirdették a Virágos Zalaegerszegért verseny eredményét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kihirdették a Virágos Zalaegerszegért verseny eredményét (Videó)

2012 szeptember 27 - csütörtök
Kilencedik alkalommal hirdette meg Zalaegerszeg Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. a Virágos Zalaegerszegért mozgalmat. Szerdán a város dísztermében eredményt hirdettek. Itt azok vehettek át elismerésként összesen 600 ezer Ft értékű virágvásárlási utalványt, akik átlagon felül tették esztétikusabbá lakókörnyezetüket, s ez év július 15-ig benyújtották pályázataikat.

A versenyben családi- és társasházak, kereskedelmi egységek, valamint oktatási és nevelési intézmények egyaránt részt vehettek. Azt azonban valamennyi jelentkezőnek vállalnia kellett, hogy közvetlen környezetét egész évben – önerőből – rendben tartja, virágosítja, ezzel nagymértékben hozzájárul Zalaegerszeg város esztétikusabb látképéhez. A pályázat legfőbb céljaként megfogalmazódott a kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakításának elősegítése, s a környezetszépítésre való motiváció. Amint azt az értékelésen Gyutai Csaba polgármester, majd Horváth István, a VG Kft. ügyvezetője elmondta, a helyezésektől függetlenül a versenyzők kifogástalanul teljesítettek.

A családi házas kategóriában kilenc pályázó közül az első helyezett Mátainé Életes Márta Bartók Béla utcai lakos lett. A társasházak közül 17-en vállalkoztak a megmérettetésre. Az élen a Göcsej Pataki u. 7-es sz. tömb végzett, Varga Zoltánné és Sebők Jánosné gondos kezeinek köszönhetően.

Az intézmények közül a Zrínyi Gimnázium, míg a vendéglátósok kategóriájában a Halászcsárda és a Reininghaus nyert első díjat. Külön elismerésben részesült Horváth József, a Jánkahegyi Kápolna rendszeres gondozásáért.

V.N./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: