keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kihívásokkal teli évad

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kihívásokkal teli évad

2006 augusztus 25 - péntek
Évadnyitó társulati ülést tartottak a Hevesi Sándor Színházban. Az első bemutatóra szeptember 19-én várják a közönséget. Stefán Gábor igazgató elmondta: a hazai színházakhoz hasonlóan az egerszegi sincs túl kedvező anyagi helyzetben, ez indokolta, hogy a nyár folyamán kilenc munkatárstól kellett megválni. Az elküldött dolgozók többsége műszaki szakember. Nyugdíjba vonult Boncz Barnabás színházi titkár – 24 éves munkássága után -, akit a teátrum örökös tagjává választottak.

– Sikerült szerződtetnünk két ifjú színészt, Kovács Olga, a budapesti Színművészeti Egyetemről, Mészáros András pedig a kaposvári főiskoláról érkezik – adta hírül az igazgató.

A 2006/2007-es évad első premierje szeptember 19-én lesz. Kurt Weil-Bertolt Brecht Koldusopera című zenés játékát Bagó Bertalan rendezésében mutatják be. November 17-én debütál Ragni-Rado-McDermot Hair című musicalje Znamenák István közvetítésében. Jövő év január 5-én Bereményi Géza viszi színre Ken Ludwig Botrány az operában című vígjátékát. Cserhalmi György rendezésében pedig bemutatják Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját február 16-án, majd az évad utolsó darabjaként Vajda Katalin-Vajda Anikó Villa Negra című zenés komédiájával várják a közönséget.

Az iskolaszínházi program keretében Bornemisza Péter Magyar Elektra, illetve egy ismeretlen szerző Passió magyar versekben című művével szórakoztatják a nagyérdeműt. Decembertől a nézők ismét láthatják a Bagó Bertalan rendezte, David Pownell Mesterkurzus című játékát. Továbbra is műsoron maradnak a Magyar zombi, a Kutyánszky Kázmér, a versíró kutya című előadások, illetve az elmúlt évadban, a Házi Színpadon játszott produkciók, így a Hárman a padon, az Én, Shirley, Az ékszerész boltja, valamint a Karády című darabok.

A társulati ülésen Bagó Bertalan művészeti vezető kifejtette: a rossz anyagi körülmények ellenére is előre kell tekinteni. Egyedi, csak az egerszegi színházra jellemző előadásokat kell bemutatni, a színvonalat pedig jó hangulatban dolgozó színészekkel lehet emelni.

A fenntartó intézmény nevében dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: örül, hogy a színház az egyre nehezebb körülmények között is felhőtlen örömöt, kikapcsolódást nyújt. Az igazgatóság tagjait biztosította afelől, hogy a működéshez nélkülözhetetlen feltételeket továbbra is megteremtik. Sikeres évadot kívánva végül hozzátette: a teátrum ezután is számíthat a város és a megye támogatására. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: