keresés a weboldalon

Kilencedik alkalommal korongoztak a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kilencedik alkalommal korongoztak a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

2012 május 02 - szerda
Kilencedik alkalommal várta az érdeklődőket Zalaegerszegen az Országos Fazekas és Keramikus Találkozó. A Nyugat-dunántúli régió kiemelt rendezvénye három napon át tartott a Göcseji Falumúzeumban. A látogatókat népművészeti termékek vására és kulturális műsorok is várták.

Negyven mesterember érkezett a Fazekas fesztiválra a hétvégén. A programok már pénteken elkezdődtek, ám a korongok szombaton pörögtek fel. A fazekasversenyen bugyigát, azaz vízhordásra, tárolásra alkalmas edényt kellett készítenie a résztvevőknek. Az ország minden tájáról érkeztek mesterek és akadt, akinek komoly kihívás volt az edény megformálása.

Nagyné Török Zsóka, Tiszafüred:

A fesztivál a mestereknek azontúl, hogy bemutatkozási lehetőség, alkalmas a tapasztalat cserére és az ismerkedésre is.

Lévai Gábor, Debrecen:

A fazekas verseny mellett kulturális műsorokon szórakozhatott a közönség. A népművészet jeles képviselői léptek színpadra, így például a Sióagárdi Hagyományőrző Egyesület produkcióját is láthatta a nagyérdemű.

A hagyományokhoz híven a népművészeti termékek vására sem maradt el. A portékák között különleges darabokat is találhatott a látogató. A különlegességek sorát betyárpohár is növelte.

A skanzenban a különböző tájegységeken honos ételeket is megkóstolhatta a látogató. A három napos fesztivált több százan látogatták meg.

S.Z./T.S.

Fotó: Seres Péter

Nézze meg a képgalériát!

Tartalom megosztása: