keresés a weboldalon

Kínai kaland

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kínai kaland

2016 október 21 - péntek
Az idén Kínában rendezték a Fiba 3×3 világbajnokságot, ahova a magyar női kosárlabda válogatott az EB-t megnyerve kvalifikálta magát, míg a fiúk az idei remek teljesítményük elismeréseként kaptak meghívást.

A férfi csapat tagja volt Mohácsi Máté és Kerpel-Froniu Balázs a Zalakerámia ZTE KK két alapembere. Mindkét csapat a csoportkörből továbbjutva a negyeddöntőben szerepelhetett, ahol a lányok a spanyoloktól, míg a fiúk a szlovénoktól kaptak ki. Végül a viadalt a nőknél Csehország, a férfiaknál Szerbia nyerte. A magyar lányok a hatodik a fiúk a hetedik helyen végeztek, ami remek eredmény.

-Óriási élmény volt mindannyiunknak, de emellett szerintem hatalmas eredmény is. fogalmazott Mohácsi Máté.

A kiváló játékos elmondta, hogy a szervezés és a rendezés nagyon profi volt és hiányérzetük talán a negyeddöntővel kapcsolatban lehet, ahol szorosabb mecset játszhattak volna a szlovénekkel.

Máté csapattársa Kerpel-Fronius Balázs hasonlóképpen vélekedik a tornáról:

– Nagy élmény volt, hiszen soha nem vettünk még részt világbajnokságon, ugyanilyen izgalmas volt kicsit belenézni a kínai kultúrába is. Van hova fejlődnünk, ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent. A nyár eleje óta nagy fejlődésen ment keresztül a csapat, van még bennünk potenciál.

A két játékos hétfőn már munkába is állt a ZTE KK-nál, ahol már nagyon várták a visszatérésüket. Csütörtökön a Naturtex-SZTE Szedeák ellen játszott bajnokit a csak, ami lapzártánk után ért véget.

Jóna István

 

Tartalom megosztása: