keresés a weboldalon

Kincsek érkeznek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kincsek érkeznek (Videó)

2017 november 21 - kedd
Zalaegerszegre érkeznek a Seuso-kincsek. A Magyar Nemzeti Múzeum hat várost érintő vándorkiállítása november 28-tól december 17-ig látogatható a Göcseji Múzeumban. Az eseményhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat hétfőn ismertették a városházán.

A magyar állam több éven át tartó sikeres tárgyalássorozat után szerezte vissza a római kori ereklyék jelenleg ismert 15 darabját. A késő császárkori műkincs eszmei értéke felbecsülhetetlen, a korszakot érintő leletek tekintetében pedig világszinten egyedülállónak számít.

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója:

A megyeszékhely ebben az évben emlékezik első írásos említésének 770. évfordulójára, melyet több rendezvénnyel ünnepeltek. A folytatás részének számít a mostani bemutató is.

Balaicz Zoltán polgármester:

A Göcseji Múzeum felkészült a fokozott érdeklődésre. A látogatókat például meghosszabbított nyitvatartással várja az intézmény.

Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója:

Jegyek a múzeum pénztárában válthatók, bankkártyás és utalványosra nem, kizárólag készpénz-fizetésre van lehetőség. Fontos továbbá, hogy egyidejűleg maximum 40 fő tartózkodhat a kiállítótérben, ami megnöveli majd a várakozási időt. További hasznos információk a gocsejimuzeum.hu weboldalon találhatók.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: