keresés a weboldalon

Kirobbanó siker: izgalmas kémiai kísérletek a Kölcsey udvarán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kirobbanó siker: izgalmas kémiai kísérletek a Kölcsey udvarán (Videó)

2011 június 13 - hétfő
Robbantás lángfestés, titkosírás, – ezek azok a kísérletek, amiket a Kölcseys diákok a kémia éve alkalmából végeztek. A rendhagyó kémiaóra célja, hogy egyre többen felfigyeljenek az izgalmakat is rejtő tantárgyra.

Olyan látványos kísérleteket végeztek a tanulók, amikre évközben nem volt lehetőségük. A Kölcsey Gimnázium végzősei közül évente csak egy két diák jelentkezik vegyészmérnöki karra. Ezúttal a kémia szépségeire hívták fel figyelmüket.

– A kémia a legmostohább gyermeke a természettudományoknak. Csak azok foglalkoznak vele igazán, akik egészségügyi vonalon szeretnének továbbtanulni, vagy vegyészmérnöknek készülnek -mondta Szűcs Klára pedagógus.

A kísérleteket bemutató diákok azonban mind olyan hivatást szeretnének választani, amihez szükségük lesz kémiai tudásukra. Országos és területi versenyeken is részt vettek már. Akad közöttük olyan is, aki otthon is szívesen végez egy-egy könnyebb kísérletet.

Kalcsár Vanesszát és Offner Balázst kémiaszeretetükről kérdeztük és videónkból ízelítőt kaphatnak a kísérletekből is:

Legnépszerűbbnek Balázs pirotechnikai kísérletei bizonyultak, amivel a hetedikesek figyelmét is sikerült felkeltenie:

 – Kémia órákon ritkán végzünk kísérleteteket, így nagy élmény volt látnunk a lángfestést, az ezüsttükör reakciót és persze a lőporkísérleteket -mondta lelkesen Madrai Ákos.

A pedagógusok remélik a rendhagyó óráknak és színes kísérleteknek köszönhetően egyre több diákkal sikerül megszerettetni a még mostohagyereknek számító tudományt.

DZsu/Cs.M.

Tartalom megosztása: