keresés a weboldalon

Kisgyermekkori nevelés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kisgyermekkori nevelés (Videó)

2018 február 06 - kedd
A kisgyermekkori nevelés támogatása címmel szerveztek konferenciát Zalaegerszegen. Az Oktatási Hivatal rendezvényére a megye óvodapedagógusait várták. A most induló és több hónapig tartó uniós továbbképzés fő célja a hátrányok lefaragása.

Vigh László országgyűlési képviselő a család és a nevelők együttműködésének fontosságára hívta fel a figyelmet. Balaicz Zoltán polgármester az elmúlt évek óvodákat érintő infrastrukturális fejlesztéseire emlékeztetett. Ezek többek között a településfejlesztési operatív programoknak és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően jöttek létre.

Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke kiemelte: fontos, hogy mostantól olyan képzést kapjanak a pedagógusok, mellyel a hátrányban élő gyermekek helyzetét és felzárkóztatását segítik. Ebben kiemelt szerepet kap a 2015. szeptember elsejétől bevezetett, három éves kortól kötelező óvodai nevelés szakmai támogatása.

A két éve indult és az idei nyárig tartó egymilliárd forintos projektben országosan háromezren vesznek részt. Ez 209 képzési csoportot jelent. Zalában február közepétől április elejéig hat helyszínen oktatják az óvónőket.

M.E./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: