keresés a weboldalon

Kiskerti megmérettetés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiskerti megmérettetés (Videó)

2017 április 12 - szerda
Harmadik alkalommal keresik Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét. A versenyre azok jelentkezését várják, akiknek van veteményesük és szívesen termesztenek zöldséget és gyümölcsöt. A pályázók különböző kategóriákban nevezhetnek. A részletekről stílszerűen egy zalaegerszegi kertben tartottak sajtótájékoztatót.

A veteményest Milley Istvánné gondozza. Tavaly ő nyerte a verseny vegyes kategóriájának első helyét.
Férjével 1971-ben vásárolták ezt a területet, ami akkor még teljesen üres volt. Mára a zöldséges mellett többek között 3 cseresznye-, 15 barack-, 36 alma- és 3 szilvafa áll.

A sajtótájékoztatón Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: a programban 2016-ban több, mint 300 település, közel 15 ezer kerttulajdonos vett részt.

Tolvaj Márta alpolgármester arra emlékeztetett: az ötlet Kovács Szilviától, Karcag alpolgármesterétől származik, aki ily módon is a kertészkedést kívánja népszerűsíteni.

A zalaegerszegi versenyre idén is 7 kategóriában lehet nevezni. A zártkert tulajdonosok mellett a megmérettetésen azok is részt vehetnek, akik balkonon, edényekben termesztik a növényeket. A jelentkezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.hu oldalról, illetve igényelhető a városháza portáján, ahová a pályázatokat május 20-ig kell leadni.

N.D./CS.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: