keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiskutas Hét – Budapest-Belváros – 2009. október 12-14.

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiskutas Hét – Budapest-Belváros – 2009. október 12-14.

2009 október 06 - kedd
A Zala megyében található 220 lélekszámú Kiskutas község és a Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata együttműködésének első lépéseként 2009. október 12-13-14-én kerül megrendezésre a Kiskutas Hét, a Kávészünet Kávézóban (Budapest V. Garibaldi u. 5.).

A rendezvény célja, hogy a két önkormányzat rávilágítson arra, hogy Magyarország teste nem külön a fővárosból és vidékből áll, hanem az egészet jelenti. A 27.913 főt számláló V. kerület, ahol a Parlament is található, befogadja egy hétre a kis zalai falut, bemutatva életét, hagyományait, értékeit.

A rendezvény az önkormányzatiság elvének fontosságát hivatott hangsúlyozni, településnagyságtól, illetve az eltérő adottságoktól függetlenül. Kiemelhető az a tény is, hogy a polgármesterek nyitottságától függ az országos együttműködés megvalósulása.

A lehetőség, hogy egy apró kis zalai falu bemutathatja értékeit, hagyományait, kultúráját a fővárosi forgatagban, a Parlament tövében, ráirányítja a figyelmet a vidéki, falusi élet pozitívumaira.

Ha a lakosságszámot nézzük, 127 „kiskutasnyi” településből állhatna az V. kerület, avagy, Kiskutas teljes lakossága beleférne egy belvárosi Combino villamosba úgy, hogy mindenkinek jutna ülőhely….

Az ünnepélyes megnyitóra október 12-én 11 órakor kerül sor.

Köszöntőt mond Rogán Antal, Budapest Belváros polgármestere, valamint Halász Gábor, Kiskutas község polgármestere.
A megnyitón közreműködik: Kiskutasi Asszonykórus, Válicka Citerazenekar, Körtvélyessy Zsolt színművész.

A Kiskutas Hét rendezvényen turisztikai, hagyományőrző, kézműves bemutatók, vásárok várják az érdeklődőket. Kiállítás is látható lesz kiskutasi fotókból, és írásos emlékekből, valamint a Parlament épületéről készült gyermekrajzokból.

A rendezvényen megjelenik Zala megye wellness -, gyógy-, és falusi turizmus kínálata. A gasztronómiai paletta zalai borok és speciális, hagyományos zalai étkek kóstolására ad lehetőséget. Megtisztelő megjelenésére feltétlenül számítunk!

Bővebb információ:
Molnár Szilárd (Kiskutas): 30/66-22-411, www.kiskutas.hu

Ruttkay Réka (V. Kerület, kabinetfőnök 30/244-2623)

Puka Zsófia 20/4999-811 (Budapest Főváros V. kerület),
www.belvaros-lipotvaros.hu

Őry Rozália 30/861-3901 (Zala Megyei Közgyűlés Hivatala,
kommunikációs munkatárs, www.zala.hu

(sajtóközlemény)

Tartalom megosztása: