keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

KISOSZ-közgyűlés

Zalaegerszeg címer
Hírek

KISOSZ-közgyűlés

2005 május 12 - csütörtök
Az Ipartestület Székházában tartotta éves közgyűlését a Kereskedők és Vendéglátók Zalaegerszegi Érdekképviseleti Egyesülete (KISOSZ), amely előtt Tolvaj Márta, az egyesület elnöke, valamint dr. Antalffy Gábor, a KISOSZ Országos Szövetségének elnöke tartott sajtótájékoztatót.

A szervezet országos szövetségének elnöke kiemelte: a kormányzat által meghirdetett adóreform végrehajtására idén februárba létrejött egy Adóreform Bizottság, melynek munkájában ő is részt vett. A munkabizottság működésének kezdetén a KISOSZ megerősítette korábbi javaslatát, melyben a helyi iparűzési adó jelenlegi formájának megszűnését követelték. Emellett azt szintén jelezték, hogy magasnak tartják az élőmunka közterheit és felvetették az EVA és az átalányadózás feltételrendszerének szinkronba hozását. Ezentúl javasolják a szerzői jogdíjak újraszabályozását, amely jelentősen csökkentené a vállalkozói terheket és egyszerűsítené az adminisztrációt. Dr. Antalffy Gábor leszögezte: a kormányzat minden pozitív lépését támogatják, viszont semmi olyat nem, amely a legális szféra további sanyargatását eredményezi.

Tolvaj Márta a zalaegerszegi piac helyzetéről és fejlesztési irányairól adott tájékoztatót. Elmondta: az önkormányzat határozott arról, hogy a piac marad a régi helyén. A jövőben pedig egy korszerű, új piac várja majd a városlakókat, s a vásárcsarnok, valamint annak környéke is hamarosan megújul.
Az ezt követő közgyűlésen több beszámolót – így például az elnöki és a felügyeli bizottság beszámolóját – hallgattak meg az egybegyűltek, de megtárgyalták az egyesület 2005. évi költségvetési tervezetét is.

Tartalom megosztása: