keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kistérségi koordinációs irodát avattak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kistérségi koordinációs irodát avattak

2005 július 15 - péntek
Ünnepélyes keretek között megnyitották a közelmúltban megalakult Zalaegerszeg és térsége Többcélú Kistérségi Társulás új „bázisát”, a kistérségi koordinációs irodát.

Az ország legnagyobb kistérsége – amely összesen 79 települést tömörít magába – különböző fejlesztések finanszírozására 69 millió forintot nyert el, melynek racionális elosztását, a végrehajtandó lépések koordinálását a most felavatott iroda munkatársai fogják ellátni. A hat vidékfejlesztési, kistérségi menedzserrel, valamint egy munkaszervezet-vezetővel működő iroda – amely a Kossuth utca 45-49. szám alatt található – feladata, hogy a partnerségi elv alapján összehangolják a települések fejlesztési elképzeléseit és közös pályázatokat készítsenek.

Az iroda megnyitásakor elsőként dr. Gyimesi Endre köszöntötte a megjelenteket, aki kiemelte: megkezdte munkáját a kistérségi társulás, amelynek a jövőben az új koordinációs iroda lesz a központja. Az itt dolgozókkal állandó kapcsolatban lehetnek a községek, települések irányítói, akik immár együtt tevékenykedhetnek a térség jövőjéért. Hozzátette: az iroda olyan centrumnak tekinhető, ahonnét irányítani tudják a kistérséget érintő lépéseket. Ezt követően a polgármester egy pályázatíró tollat nyújtott át Fodor Dórának, a munkaszervezet vezetőjének, bízva abba, hogy az iroda munkatársai jelentős pályázati forráshoz jutattják a térséget. Fodor Dóra hangsúlyozta: mind a 79 településsel szoros kapcsolatot kívánnak kialakítani, az irodát pedig pályázati támogatásokból szeretnék működtetni.

Tartalom megosztása: