keresés a weboldalon

Kiszenvedett győzelem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiszenvedett győzelem

2010 március 28 - vasárnap
Zalakerámia ZTE – Albacomp 88-87 (26-25, 17-18, 22-24, 12-10, h. 11-10) NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2800 néző. Jv.: dr. Valovics, Kapitány, Bognár. ZTE: Hinnnant (20/6), Watson (9), Wilson (15/6), Kámán (10/3), Trepák (16/3). Csere: Simon, Gáspár (2), Baki (2), Tóth Á. (9), Timberlake (5/3). Vezetőedző: Völgyi Péter. Szakmai tanácsadó: Patonay Imre.

Albacomp: Simon (16/3), Lee (20/6), Keller (7), Antal, Hanga (9/3). Csere: Bódi (7/3), Farkas, Radovics (20/9), Toya (4), Banks (4), Madár. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Nagy küzdelmet, kevésbé szép játékot hozott a két csapat összecsapása. A vendégek érezhetően a játék lassítására törekedtek, mellette még faultokkal is tördelték a játékot. Nem is találta a ritmust a hazai csapat. Felváltva vezettek a csapatok, többször a fehérváriak.

A hajrában a 36. percben 76-71-re elhúzott a ZTE, de ezután négy perc alatt mindössze egy pontot szereztek a hazaiak, így annak is örülhettek, hogy kicsikarták a hosszabbítást. A ráadásban a fehérváriak öt ponttal is vezettek (43. p.: 81-86) innen kapaszkodott vissza a ZTE, és Watsonnak az utolsó pillanatokban dobott duplájával megőrizték hazai veretlenségüket. A ZTE eben a szezonban hazai pályán talán most játszott a leggyengébben.

Vélemények

Völgyi Péter, a ZTE vezetőedzője: – Mindkét csapat győzelemre játszott. Egy duplával végül is sikerült nyernünk. Rossz játékkal nagyon értékes győzelmet arattunk.

Bodrogi Csaba szakmai igazgató: Nem játszottunk jól. A harmadik negyedtől kezdve nem tudtunk mit kezdeni a vendégek zónavédekezésével, mivel pontatlanul dobtunk. Lényeg: a győzelmet kiszenvedtük.

Kámán Tamás, a ZTE játékosa: – Nagyon nehéz mérkőzésen nyertünk. Óriásit küzdöttünk, de a szurkolók is sokat segítettek.

Gáspár Dávid, a ZTE játékosa: – Az Albacomp nagyon jól felkészült belőlünk, Watsont támadásban teljesen kikacsolták. Mi a szezon leggyengébb játékát produkáltuk. A lényeg azonban: a győzelem megvan.

(Zala-Lap, B. I. – L. D.)

Tartalom megosztása: