keresés a weboldalon

Kitűzték a székely zászlót Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kitűzték a székely zászlót Zalaegerszegen (Videó)

2013 február 15 - péntek
Zalaegerszegen, a városi önkormányzat épületére is kitűzték ma a székely zászlót. Az önkormányzat ezzel szolidaritását kívánja kifejezni testvérvárosa, Marosvásárhely iránt. A román hatóságok a napokban megtiltották a székely szimbólumok használatát, válaszul Erdélyben és Székelyföldön is több önkormányzati épületre kitűzték a székely zászlót. A megmozduláshoz Magyarországon egyre több város csatlakozik.

A magyar és a székely himnusz is felcsendült Zalaegerszegen a polgármesteri hivatal előtt. Gyutai Csaba polgármester elmondta: Zalaegerszeg is felelős a székely emberekért.


Balaicz Zoltán alpolgármester Wass Albert szavaival hívta fel a zalaegerszegiek figyelmét az Erdéllyel való összetartozásra 
A zászlókat a több mint száz tagot számláló Zalaegerszeg- Marosvásárhely Baráti Társaság vezetői tartották. Végül a lobogók egymás mellett a polgármesteri hivatal homlokzatán kaptak helyet.
Zala megyében először Felsőrajk csatlakozott a szolidaritási mozgalomhoz a jövőben pedig több település is tervezi a székely lobogó kitűzését hivatalaiban. 

DZsu/N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: