keresés a weboldalon

Kiváló a Gébárti-tó vízminősége

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiváló a Gébárti-tó vízminősége

2024 június 28 - péntek

Kiváló a Gébárti-tó vízminősége. A Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának legújabb vizsgálata szerint a strandolást veszélyeztető tényezők messze a határérték alatt vannak. A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a természetes fürdőhelyeket, melyek eredményeit az üzemeltető jól látható helyen köteles kitűzni.

Beléptetésnél megbizonyosodhatnak az erre járók arról, hogy mindent rendben találtak a hivatal munkatársai Gébárton. A szabadstrandok járványügyi és közegészségügyi szempontból egyaránt kiemelt kockázatnak minősülnek, ezért a szezon idején különösen fontos a rendszeres szűrés.

A hatóságok célja az egészség védelme és a fürdőzők biztonsága. Ehhez kulcsfontosságú a gördülékeny kommunikáció az üzemeltetővel. A tóstrandon nemcsak a víz állapota biztonságos, de kiemelt figyelmet fordítanak a természetes árnyékolásra és életmentő személyzet is szemmel tartja a vendégeket.

A kormányhivatal munkatársa a személyes felelősségre utalva arra intett: lázasan, betegen senki se látogassa a strandot. Hangsúlyozta továbbá az UV elleni védekezést és a fürdő házirendjének betartását.

N.J./Sz.L.


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: