keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kiváltották az 5000. Egerszeg kártyát

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kiváltották az 5000. Egerszeg kártyát

2006 február 08 - szerda
Zalaegerszeg egyedülálló kezdeményezése igen népszerű a lakosság körében. Az önkormányzat által 2003-ban bevezetett plasztikkártya tulajdonosai számos kedvezménnyel élhetnek. Az 5000. érdeklődő Gyimesi Endre polgármestertől ünnepélyes keretek között vehette át a kedvezményekre jogosító kártyát.

A 2003-ban bevezetett plasztikkártyával a megyeszékhely önkormányzata számos kedvezménnyel kívánta segíteni a Zalaegerszegi lakosokat. Az a bevezetéskor meghatározott 1500 forintos kiváltási díj azóta sem változott. Az Egerszeg-kártya tulajdonosok mérsékelt áron látogathatnak több kulturális- és sportrendezvényt, féláron fürödhetnek az Aquaparkban, szombaton ingyen parkolhatnak, január elsejétől pedig olcsóbban válthatnak bérletet a helyi járatú autóbuszokra. Ez utóbbi kedvezmény keltette fel Szabó Sándor és neje figyelmét is.

– Ez egy nagyon jól eső érzés, hogy a város gondol a nyugdíjasokra. Nekünk ez egy óriási segítség, amit már ebben a hónapban ki fogunk használni – mondta az 5000. kártyatulajdonos. Mint azt Gyimesi Endre polgármestertől megtudtuk, kezdetben az idegenforgalom fellendítése volt a cél, így 2003-ban még csak az Aquapark félárú jegyeit és a városi strandfürdő kedvezményeit biztosították a kártyatulajdonosoknak, mára azonban a sport és a kultúra különböző területein is számos kedvezménnyel élhetnek a plasztikkártyával rendelkező lakók. Az Egerszeg-kártya igénylők száma azonban a szombati ingyenes parkolás és a félárú helyi járat autóbuszbérlet bevezetése óta nagymértékben megnőtt. A kedvezmények sora várhatóan még az idei évben tovább bővül az októberben nyíló fedett uszoda félárú belépődíjával.
Tnd

Tartalom megosztása: