keresés a weboldalon

Klímastratégia (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Klímastratégia (Videó)

2016 április 20 - szerda
Bemutatták a Zalaegerszeg klímastratégiájának alapját képező dokumentumot kedden a polgármesteri hivatalban. Az izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással összeállított szakmai anyag a helyi problémákra kereste a megoldást.

Többek között ökológusok, geográfusok és közgazdászok vettek részt a nemrég lezárult klímareferens-képzésen Zalaegerszegen. Az itt szerzett tapasztalatokból összesítő tanulmány készült. Ez a jövőben módszertani útmutatóként szolgál a hasonló felépítésű városoknak saját klímastratégiájuk megalkotásában. A Dipol Konzorcium a zalai megyeszékhelyen kívül Miskolcon, Nagykovácsiban, Szentkirályon és a mórahalmi járásban végzett hasonló felmérést – mondta, Dr. Fegyveres Fiskál Gábor, a konzorcium ügyvezetője.

Mint elhangzott, a klímaváltozás a zalai megyeszékhelyen is érezteti negatív hatását. Gondot jelent például az évi középhőmérséklet emelkedés és a csapadékvíz-elvezetés kérdése is – emlékeztetett Bali Zoltán, az önkormányzat klímastratégiai koordinátora.

Az elkészült tanulmány jó alapot kínál arra, hogy az önkormányzat eséllyel induljon azokon az Európai Uniós pályázatokon, melyek a szemléletformálást célozzák.

K.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: