keresés a weboldalon

Kockafeszt Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kockafeszt Zalaegerszegen (Videó)

2016 február 22 - hétfő
Zalaegerszegre érkezett a LEGO rajongók legnagyobb programsorozata a KOCKAFESZT. A Keresztury Dezső VMK-ban közel 4000 látogató fordult meg a hétvégén. Az esemény célja, hogy rávilágítson: játszani korra való tekintet nélkül lehet.

Jóval a kapunyitás előtt hosszú sorokban várakoztak az érdeklődők. Az elővételes jegyek egy nappal a rendezvény előtt már elfogytak.

Makovecz Tamás, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke hozzátette még: a rendezvény mérföldkő Zalaegerszeg kulturális életében. Ezáltal ugyanis a város jó hírneve eljut megyén, de akár országhatáron túl is. A Kockafeszt több korosztály számára nyújt egyedi élményt.

Kovács Máté Söjtörről érkezett. Számára fontos, hogy kreatív módon kapcsolódjon ki. Náluk heti rendszerességgel előkerül a LEGO, s nem titkolja, hogy a Kockafeszt a jövőre nézve sok jó ötletet ad.

 
A történelmi témáktól, a Csillagok háborújának jelenetein át, épületek apró másával is találkozhatott. Napjaink fontos kérdésére világított rá alkotásával Bényi Szabolcs, aki egy labdaválogató modellel, a szelektív hulladékgyűjtésre hívta fel a figyelmet.

A számítógéppel programozható, színérzékelő mini gépezet csak egyik példája a sok munkát igénylő alkotásoknak. Az építő csapat, egy teljes napon át dolgozott azon, hogy játszószobával, mozaikfallal és különböző építő versenyekkel fogadhassák a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Gy.A./Cs.M.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: