keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kocsmazene-turné

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kocsmazene-turné

2006 október 04 - szerda
A kocsma, a zene, meg a turné nagyon izgalmas dolgokat juttat az ember eszébe. Szeretünk egy-egy ital mellett „világot megváltani”, vagy hangulatunkhoz illő muzsikát hallgatni, vagy megnézni valamelyik nagy kedvencet koncertkörútján.

De mi van akkor, ha mi turnézunk, meg a mindig változó zene, és még a városból sem kell kitenni a lábunkat? Akkor Kocsmazene-turné van, ami annyit jelent, hogy mindig más és más vendéglátóhelyeken tűnnek fel zenekarok. A Zalaegerszegi Zenész Egyesület (ZaZeE) újabb kezdeményezésére október 6-tól indul a menet, melynek során karácsonyig hét zenei formáció játszik majd egy-egy estét hét különböző helyen.

Nincs ebben semmi különös, gondolhatnánk, hiszen az megszokott dolog, hogy éttermekben, kávéházakban időnként van zenei „aláfestés”, ami mellett lehet barátkozni, beszélgetni. Ilyen helyekre azonban eleve „csendesebb” zenekarokat hívnak. A zalaegerszegi turné érdekességét információink szerint az adja, hogy a fellépő együttesek nagy része a helyszínek adottsága miatt vesz majd vissza a hangerőből. Vagyis lesz heavy metal, ska, alterock akusztikus kivitelben, halkan dalolva. Az együttesek így kipróbálhatják magukat egy kicsit másképp, a közönség meg eljuthat olyan vendéglátóhelyekre, ahová ritkán jár. A kocsmáknak, kávéházaknak, vendéglőknek meg sosem árt egy kis változatosság. Jó az, ha a kínálat is meg a közönség is frissül néha.

A turné során fellép a Mađaristan (október 6. Latin Pince), mely közel-keleti és balkáni improvizációkat ad elő, a Los No Matteros, azaz a Nemérdekes (október 20. Madeira Kávézó), a ska zenekar unplugged formációban viszont így első hallásra is érdekesnek tűnik. A By the way frontemberének, Lukács Sándornak ez kipróbált műfaj, hiszen ő egyszemélyes gitárestjeivel is beutazta már az ország valamirevaló fesztiváljait és dalostalálkozóit. November 4-én azonban egy nem szokványos helyen (Éva-presszó) lép fel. A Bluesügyi Hivatal, azaz Vas Zoltán énekes, gitáros, dalszerző zenéjét és fanyar humorú szövegeit november 17-én hallhatja a közönség (Besenyei Kávéház). A progresszív metált játszó Six Degrees november 30-án veszi le a hangerőt (Portré Söröző), az Under the bridge pedig december 15-én lép fel két akusztikus gitárral és egy bőgővel (Park Presszó). A Kocsmazene-turné idei utolsó állomáshelyén a Karel Vacek (a Praha őstörténete) duó játszik december 23-án (Taverna Étterem).

(Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: