keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kóka János Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kóka János Zalaegerszegen

2005 március 31 - csütörtök
Zalaegerszegi programja keretében a városi közgyűlés ülésére is ellátogatott Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A képviselők – félbeszakítva az éppen aktuális téma tárgyalását – meghallgatták a miniszter rövid összefoglalóját Zala megye és Zalaegerszeg munkahelyteremtési lehetőségeiről, az infrastrukturális fejlesztések szükségességéről és a kis-és középvállalkozások helyzetéről.

Az egerszegi önkormányzati képviselők közül dr. Gyimesi Endre polgálmester, Tombi Lajos alpolgármester, Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke, Kiss Ferenc, az egészségügyi, Herbert Ferenc, az európai integrációs bizottság elnökei, valamint dr. Káldi Dávid kérdezték a minisztert.

Kóka János hangsúlyozta: közlekedés szempontjából kedvező helyzetben van Zala megye. Utalt az M9-es autópálya építésére és megjegyezte, oda jön a tőke, ott lesz a jövőben beruházás és ezáltal munkahelyteremtés, ahol az infrastruktúra fejlett. Szólt a Flextronics jelenlegi helyzetéről és kérte, hogy az önkormányzat a kormánnyal összefogva próbáljon segíteni, ez utóbbi igyekszik a hihetetlen verseny közepette is piacot szerezni a cégnek. A miniszter szerint új pályára kell állítani a kis-és közép vállalkozásokat, „mert súlyuk alatt kezeljük őket”- fogalmazott. Kiemelte a mikrohitel-program lehetőségeit és arra biztatta az önkormányzatot, hogy pályázzanak uniós forrásokra.Megjegyezte, az eus pénzek lehívásának rangsorában Zala megye a 15. helyen áll. 

Tartalom megosztása: