keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kokain a borotvásflakonban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kokain a borotvásflakonban

2007 február 07 - szerda
A minap egy szervezett akció keretében jelentős mennyiségű kokaint sikerült lefülelniük a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársainak. A rendelkezésre álló adatok szerint a kábítószer Bécsen keresztül Mexikóból érkezett hazánkba, s feltehetően itt értékesítették volna.

2007. február 2-án este, a 76-os úton – Zalacsány és Nagykapornak között – a zalaegerszegi rendőrök megállítottak egy BMW típusú személygépkocsit. Az autóban két, hamincas éveiben járó, Zalaegerszegről származó, de jelenleg a fővárosban élő férfi, valamint egy hasonló korú nő ült. Az igazoltatásuk során egyikük zsebében marihuánát találtak a rendőrök, majd a gépjármű átvizsgálása után, a csomagtartóban lévő egyik utazótáskában 10 gramm kokainra bukkantak. A tűzetesebb vizsgálódás azonban további eredményt hozott, hiszen egy neszeszerbe rejtett borotvahabos flakonban közel 100 gramm kokaint találtak.

A Budapesten elvégzett házkutatások során további, több mint 150 gram marihuánát, valamint közel 500 gramm kokaint foglaltak le a rendőrök. Emellett az értékesítéshez használt eszközöket is találtak, így digitális patikamérleget, villámzáras tasakokat, illetve a tiszta töménységű kokain fogyaszthatóvá tételéhez szükséges tejport. Az eddigi adatok alapján a kokaint az egyik elfogott férfi feltehetően a borovahabos flakonba, Bécsen keresztül, Mexikóból csempészte az országba. Megtudtuk, a lefoglalt kábítószer értéke több mint 7 millió forint.

A három személyt előállították – a két férfit pedig őrizetbe is vették -, és ellenük kábítószerrel való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A két férfit a bíróság a bizonyítékok alapján 2007. február 5-én előzetes letartóztatásba helyezte. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: