keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kölcsönözni így is lehet

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kölcsönözni így is lehet

2005 július 06 - szerda
A korábbi évekhez hasonlóan, egy rövid időre ugyan, de idén nyáron is bezár a Deák Ferenc Megyei Könyvtár és a József Attila Városi Könyvtár. Ennek ellenére nem kell aggódniuk az olvasás szerelmeseinek, hiszen a két intézmény nem egyidőben „csukja be kapuit”.

A megyei könyvtár 2005. július 11-től július 31-ig lesz zárva, s legközelebb 2005. augusztus 1-től áll az érdeklődők rendelkezésére. Kiss Gábor, az intézmény igazgatója elmondta: ezekben a hetekben az ilyenkor szokásos belső karbantartási munkálatokat végzik el a könyvtárban, így egyebek mellett festetnek, megtisztítják a függönyöket, de „felfrissítik” a számítógépes rendszert is. Ez idő alatt a József Attila Városi Könyvtár szolgálja ki az olvasóközönséget, ahol hétfőn 12-től 19 óráig, keddtől péntekig pedig 10-től 19 óráig várják az olvasni és az internetezni vágyókat. Kiss Gábortól megtudtuk: azoknak az olvasóknak, akik a közelmúltban kölcsönöztek könyvet, a 2005. július 11-től július 31-ig terjedő időszakot is beleszámítják a kölcsönzésbe, tehát ők ráérnek a könyvtár újbóli nyitása után visszaszolgáltatni a kikölcsönzött köteteket. A három hét alatt megjelenő újságokat és folyóiratokat ugyancsak összegyűjtik az intézmény munkatársai, így később ezekhez is hozzáférhetnek a könyvtárlátogatók.

A József Attila Városi Könyvtár 2005. augusztus 8-tól 20-ig tart zárva, és a nyári szünet után 2005. augusztus 22-én nyitja meg újra kapuit, tájékoztatta lapunkat Nitsch Erzsébet, a könyvtár igazgatóhelyettese. A Deák Ferenc Könyvtár háromhetes „pauzája” alatt várnak minden könyvbarátot, azt azonban tudniuk kell az olvasóknak, hogy a városi könyvtár a nyári hónapokban szombatonként zárva tart.

Tartalom megosztása: