keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kollégiumi átszervezések

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kollégiumi átszervezések

2007 augusztus 31 - péntek
Lapunk augusztus 14.-i számában „Bezár a Kaffka” címmel arról számoltunk be, hogy az idei évben drasztikusan csökkent a kollégiumokban jelentkezők száma, ezért az intézmény igazgatója kezdeményezte, a Városi Középiskolai Kollégium kevesebb épület fenntartásával kezdhesse meg a tanévet.

Az egerszegi közgyűlés múlt heti rendkívüli ülésén módosította a Városi Középiskolai Kollégium alapító okiratát, amelyből törlésre került a Mártirok úti volt Kaffka tagkollégium épülete. Ugyanakkor a hagyományok fenntartása érdekében a pedagógusok kérték, hogy a Kaffka Margit nevet továbbvihessék. A volt Munkácsyba kerülnek a volt Kaffkás lányok, a 64 egészségügyi főiskolás lány marad a felső szinten, a műszaki főiskolás fiúk, pedig mennek a pénzügyi és számviteli főiskola kollégiumába. A Kovács Károly tagkollégium „A” és „B” épülete tisztán fiúkollégium lesz. A teljes férőhelyszám így 790-re módosul. A kollégiumi átszervezések során 9 fős létszámleépítés várható. 

Az üresen maradó Mártírok úti épületet értékesíteni szeretné az önkormányzat. Lapunkat dr. Gyimesi Endre polgármester és Balaicz Zoltán, az oktatási bizottság elnöke is arról tájékoztatta, szeretnék, ha a Kaffka kollégium alagsorában kialakított trianoni, illetve 56-os emlékhely – melyeket az elmúlt években alakítottak ki a volt ÁVH-nak helyet adó épületben – a helyén maradhatna.

A rendkívüli közgyűlés időpontjáig eldőlt az is, hogy a zalaegerszegi és a megyei önkormányzat között megállapodás született a kulturális intézmények összevonásának néhány részletéről. Ennek értelmében az MMIK kilenc munkatársa kerül át a Keresztury ÁMK-ba, és ott folytatja eddigi munkáját. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: