keresés a weboldalon

Kollégiumi napok Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kollégiumi napok Zalaegerszegen

2008 május 22 - csütörtök
Az egészség és a sport jegyében tini napi rendezvénysorozat várta három napon át a városi középiskolás kollégistákat. A Teleki Blanka székhelykollégiumban már évtizedes hagyomány a gyereknaphoz közeledve a vidám programsorozat, melyhez a 2003-as integráció óta a két tagintézmény, a Kaffka Margit és a Kovács Károly kollégium diáksága is csatlakozott. Mindez nagyobb körűvé tette a rendezvényt.

A tanulók igényeihez mért programok színességéhez hozzájárult az a sikeres pályázat is, melyet a székhelykollégium alapítványa nyert. A hagyományos sport rendezvények (focikupa, futás, tollaslabda, kerékpározás) újdonságokkal, így az északi gyaloglással és az íjászattal egészült ki.

Nagy érdeklődés kísérte az előadásokat, melyek a kamaszkori problémákról, a szexualitásról, a tanulás okozta stresszhatásokról szóltak. Sokan voltak kíváncsiak néhány kozmetikai trükkre, a masszázs alapjaira és a reform étkezési szokások elsajátítására.

Nagy népszerűségnek örvendett a kutyás fajtabemutató a MEOE Nagylengyeli Szervezete önzetlen közreműködésének köszönhetően. A fiatalok 16 fajta pásztor-, őrző-védő, munkakutyákkal és terrierekkel ismerkedhettek meg közelebbről.

Szintén látványos és szórakoztató volt a hastáncoktatás és a kulturális bemutató, amikor is több műfajban álltak a diákok a színpadra. Ugyancsak alapítványi támogatásnak köszönhetően meglepetésként közel 200 fő hátrányos helyzetű kollégista élelmiszeradományban is részesült. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: