keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Költözik a zalai nyomda

Zalaegerszeg címer
Hírek

Költözik a zalai nyomda

2006 február 10 - péntek
Zalaegerszeg déli ipari parkjában már folyik a közmű- és útépítés azon a kilenc hektáros területen, ahol a tervek szerint legkésőbb június első felében megkezdődik a Zalai Nyomda új telephelyének az építése, mintegy öt hektáron. Mint Czirkl György, a Zalai Nyomda Rt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta: jelenleg a Zrínyi úton bérelnek egy 4 ezer négyzetméteres raktárat, amely az üzemelési költségeket növeli, ezért is döntöttek úgy, hogy egy helyen legyen a nyomda telephelye.

A 2,5 milliárdos beruházást saját erőből, hitelfelvétellel valamint EKD-s finanszírozással valósítják meg. A tervezett épület alapterülete 10 ezer négyzetméteres lesz. Mint a vezérigazgatótól megtudtuk, profilváltást nem terveznek. Változatlanul csomagolóanyagokat, hajtogatott kartondobozokat és címkéket nyomtatnak multinacionális cégek megrendelésére. Ezeket a munkákat szeretnék erősíteni a jövőben. Jó hír a mai munkanélküliségi adatokat ismerve, hogy a cég a jelenlegi 200-220 fős dolgozói állományát mintegy 100 fővel kívánja bővíteni, a „létszámfelépítés” már megkezdődött. Czirkl György szerint idén októberben már megkezdődhet a költözés a két telephelyről, és 2007 első negyedévében már az ipari parkban felépített új nyomdában folyik a termelés.

A jelenlegi, Göcseji úti üzemmel nincsenek további tervei a tulajdonosoknak, így várhatóan eladják. Zalaegerszeg városának nincs beleszólása abba, hogy kinek értékesítik az üresen maradt telephelyet, ugyanakkor természetesen folytatnak tárgyalásokat a város vezetésével is a jövőről.

Dr. Gyimesi Endre polgármester érdeklődésünkre megerősítette: a város is gondolkodik a hasznosításon, szándékai vannak a nyomda jelenlegi területével, szeretne tulajdonos lenni és elképzeléseit megvalósítani. Hogy melyek ezek, a polgármester még nem árulta el, mondván, a tárgyalások folyamatban vannak. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: