keresés a weboldalon

Költözik az otthon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Költözik az otthon (Videó)

2015 július 08 - szerda
Várhatóan októberben költözik a Miasszonyunk Időskorúak Otthona a volt Pais iskola épületébe. A létesítmény átalakításának első üteme a terveknek megfelelően halad. A beruházás jelenlegi állásáról Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Marx Gyuláné, az otthon vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A szociális ellátásra várakozók száma évről évre nő a zalai megyeszékhelyen. Ezért a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend az önkormányzattal közösen úgy döntött, hogy hamarosan a Pais Dezső Iskola épülete ad otthont a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának – mondta el Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

Az épület átalakításának első üteme rövidesen befejeződik. A beruházásnak köszönhetően az otthon az eddigi 34 helyett 50 főnek tud majd helyet biztosítani. Ezekben a szobákban 2-3 idős ember élhet majd együtt. Minden szobához külön vizesblokk tartozik, amely sokkal komfortosabbá teszi a mindennapokat. Az induláshoz azonban még több hiányosságot kell pótolnia az otthonnak.

Dr. Marx Gyuláné, a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának vezetője egyebek mellett ezekről a hiányosságokról adott tájékoztatást.

Összességében több mint 19 millió forint szükséges még ahhoz, hogy minden adott legyen a kezdéshez. Ehhez az önkormányzat és az otthon – a pályázati lehetőségek mellett – a lakosság segítségét is kéri.

Vigh László országgyűlési képviselő bízik abban, hogy októberre befejeződnek a munkák és egy komfortos idősek otthonával gazdagodik Zalaegerszeg.

A további felújítások mértékével arányosan az otthon tovább bővíti majd létszámát. Tervezik, hogy nappali ellátást, hospice szolgálatot és egy kápolnát is kialakítanak a jövőben.

V.D./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: