keresés a weboldalon

Koncentrált játékkal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Koncentrált játékkal

2010 november 07 - vasárnap
ZTE – FTC 2-1 (1-0)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 8086 néző. Vezeti: Kassai, Asszisztensek: ifj. Tóth V., Butkai. Gólszerző: Balázs (4.), Delics (89., 11-es) ill. Rósa (64.).
Sárga lap: Panikvar (26.), Kamber (60.), Horváth A. (90.), Varga R. (93.), ill. Miljkovics (21.), Csizmadia (66.), Maróti (88.).

ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovics, Varga R. Panikvar – Szalai , Illés Horváth A. 59.), Kamber, Balázs – Rajcomar (Delics 68.), Simon (Turcsik 83.). Vezetőedző: Csank János.

FTC: Haber – Balog Z. (Adriano 33.), Csizmadia, Rodenbücher – Andrezinho, Maróti, Rósa (Stanic 80.), Józsi, Schembri – Heinz, Miljkovic (Abdi 53.). Vezetőedző: Prukner László.

Lehet, hogy az utóbbi mérkőzéseink égi forgatókönyvírója zalai kötődésű, mert ezeket a meccseket számunkra kedvezőbben aligha tudná valaki is papírra vetni.
Félretéve azonban a tréfát, azt el kell ismernünk, ez a sérülésektől megtizedelt csapat szinte erőn felül mindent megtesz a sikerért.

Ha igazán jó játékra nem is futja az erejéből, de végig fegyelmezetten, koncentráltan játszik, s valahogyan mindig begyötör annyi gólt az ellenfél hálójába, ami éppen elegendő a győzelemhez.
A Fradi a pályán lévőket látva, jobb játékerőt képvisel, mint a ZTE. Mégsem tudott nyerni, sőt pontot sem rabolt. Ráadásul, helyzetet sem igen tudott kialakítani.

Lehet, hogy a ZTE a szerencsésebb csapat, de Fortuna sem áll oda csak úgy valaki mellé.
A most is gólt szerző – és időnként szép dolgokat csináló – Balázs Zsolt mondta még a mérkőzés előtt: ebben a bajnokságban mindenki mindenkit meg tud verni. Majd hozzátette: Debrecenbe sem megyünk feltartott kézzel. Így legyen…

Vélemények:

Csank János, a ZTE vezetőedzője: – A Ferencvárost jó játékosok alkotják, az első félidőben lejátszottak minket. Szünet után már jobban figyeltünk. Az újabb sikerünket azért is nagyra értékelem, mivel sokan hiányoznak a csapatból, és egy jól játszó ellenfelet vertünk meg. Nehéz mérkőzés volt, azt is mondhatnám, hogy a szerencsésebb csapat nyert.


Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője: – Sokat tettünk azért, hogy a mérkőzés elején elkövetett nagy hibánkat korrigáljuk. Sikerült javítanunk, a petárdázás miatti szünet nekünk jött rosszul, mivel lendületben voltunk. A hajrában ismét buta egyéni hiba után kaptuk a gólt, már több mérkőzést így veszítettünk el. Szomorú vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget.

Vass László, a ZTE pályaedzője: – Sikerünket annak köszönhetjük, hogy rendkívül jól reagáltuk le a Ferencváros támadójátékát. A vendégek egyszerre 4-5 játékossal nagyon veszélyesen támadtak.

Illés Gyula, a ZTE játékosa: – Nehéz mérkőzésen, mély talajon nem játszottunk jól, de nyertünk. Ez a lényeg. Végig koncentráltan játszottunk, ennek köszönhetjük, hogy sokadszor nyerünk a hajrában.

Balázs Zsolt, a ZTE játékosa: – A gólomnál nem volt nehéz dolgom, csak a kapuba kellett gurítanom a labdát. Örülök a győzelmünknek, s hogy jól ment a játék. Biztos voltam benne, hogy nem lesz 1-1 a végeredmény. Szerencsére mi rúgtuk a győztes gólt.

Zala-Lap, B. I. – L. D.
Fotó: Z. A.

Tartalom megosztása: