keresés a weboldalon

Konditerem a Liszt-iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konditerem a Liszt-iskolában

2010 április 01 - csütörtök
A tornaterem közelében lévő, kihasználatlan szoba kapott funkciót a diákönkormányzat ötlete és a felnőttek összefogása révén. Így március 24-én konditermet avathattak a Liszt-tagiskolában.

Korábban informatika teremként, majd bútorraktárként használatos helyiségben ma szobabiciklik és edző padok várják a tanulókat. Főként a szabadidő eltöltés egyik alternatívájaként, illetve a testnevelés órák kiegészítő lehetőségeként, az iskolai gyógytorna egyik helyszíneként. Mindennapos nyitvatartást terveznek, állandó felnőtt felügyelet mellett.

És mivel a befogadó képesség 6 -7 főnél nem több, bejelentkezéses alapon lehet majd használni a termet. De szeretnék, ha a diákok mellett a pedagógusok és a szülők is igénybevennék ezt az edzés lehetőséget, fogalmazott Horváth Miklós, a diákönkormányzat vezetője, aki az ötlet felvetődésétől koordinálta a megvalósulást. A

z anyagi támogatók pedig az iskola, az alapítvány, a szülők és a településrészi képviselők voltak, míg kétkezi feladatokban a tanulók is közreműködtek, mondta Winklerné Fehér Lívia a tagintézmény igazgatója. Az edzőprogram összeállításában segítséget kaptak Tamási Pétertől, aki egykor az iskola tanulója volt, ma pedig a város egyik konditermének vezetője.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: