keresés a weboldalon

Konferencia a szabadidőről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konferencia a szabadidőről

2024 május 23 - csütörtök

Szabadidő, szórakozás, társasági élet Zalaegerszegen a 19-20. században címmel rendeztek konferenciát ma Zalaegerszegen.  A város és a levéltár közös rendezvényén történészek és muzeológusok tartottak előadást, akik korábban társadalomtörténeti témákkal foglalkoztak.

Az eseménynek a Díszterem adott otthont, ahol Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket. A tudományos ülésen Kiss Gábor nyugalmazott könyvtárigazgató elnökölt, aki a téma jelentőségét hangsúlyozta.

Az eseményen elhangzottak szerint a szabadidő és a szórakozás csak látszólag könnyed téma. A társasági élet milyenségét, illetve minőségét ugyanis erőteljesen meghatározza az adott korszak és a fennálló társadalmi rend.

Az izgalmas témák között helyet kapott például a zalaegerszegi ruhagyárban dolgozók szórakozási lehetőségeinek bemutatása is, amely a többezer egykori dolgozó mindennapjaiból villantott fel jellemző részleteket.

A tervek szerint az elhangzott előadások a Zalaegerszegi Füzetek című helytörténeti sorozat egy későbbi kötetében jelennek majd meg.

Sz.É./G.Zs.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: