keresés a weboldalon

Konferencia a Víz Világnapja alkalmából (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konferencia a Víz Világnapja alkalmából (Videó)

2013 március 21 - csütörtök
Március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. Az ötlet 1992-ből származik, mikor is a Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencia résztvevői kezdeményezték: ezen a napon mindenki összpontosítson egyik lételemünk, a víz fontosságára, annak nélkülözhetetlenségére, s a vízkészlet megóvásának szükségességére. Ebből az alkalomból immár másodszor rendeztek kétnapos konferenciát Zalaegerszegen, melynek ünnepélyes megnyitóját ma délután tartották a Pécsi Tudományegyetem Képzési Központjában.

A víz a konferencia idején többféle szempontból is górcső alá került, s kerül. Az előadások témái között szerepelt a Dráva szabályozás újraértelmezése, ezen belül a holtág rehabilitáció és az ökotudatos gazdálkodás, továbbá a vízfelhasználás szabályozás az élelmiszeriparban, valamint a Zalaegerszeget és környékét érintő arzénmentesítő beruházás, melyről Doszpoth Attila alpolgármester beszélt.


A konferencián szó volt a méltán híres zalai gyógyvizek gyógyító és egészségmegőrző szerepéről is. Ennek jelentőségét a zalaegerszeg.hu-nak Csidei Irén, a Képzési Központ igazgatója foglalta össze.


A szakmai konferencia zárásaként holnap értékelik azokat az alkotásokat, melyek a Zalavíz Zrt. által meghirdetett pályázatra érkeztek, s ma már láthatók voltak a Képzési Központ aulájában.
V.N./E.K.
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: