keresés a weboldalon

Konferencia a zalaegerszegi duális képzésről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konferencia a zalaegerszegi duális képzésről (Videó)

2015 február 24 - kedd
Gazdaság együttműködési lehetőségei a zalaegerszegi felsőoktatással – ezzel a címmel tartottak konferenciát kedden az Infocentrumban. A rendezvényt a Gépészeti mechatronikai hálózati kutatás és képzési együttműködés című projekt keretében valósították meg. A programon a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Főiskola oktatói tartottak előadásokat.

Az országban elsőként, 2012-ben Zalaegerszegen indítottak duális képzést a mechatronikai mérnöki szakon. A hallgatók a 7 félév során ugyanannyi időt töltenek el a partner vállalatoknál, mint amennyit a felsőoktatási intézményben. Az oktatási módszer hatékonyságáról Szuper Ildikó, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásért Közalapítvány ügyvivője beszélt.

A konferenciát Vadvári Tibor nyitotta meg. Zalaegerszeg alpolgármestere ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a város vezetésének különösen fontos a felsőoktatási intézményekkel és a helyi vállalatokkal való szoros, hatékony együttműködés.

A konferencia interaktív módon zajlott. A résztvevők a duális képzés jövőjéről és a kutatásfejlesztés fontosságáról is hallhattak előadásokat.

M.Zs/I.G.

Tartalom megosztása: