keresés a weboldalon

Konferencia és kiállítás az Apáczaiban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Konferencia és kiállítás az Apáczaiban

2008 május 29 - csütörtök
A zalaegerszegi Kertvárosban nyíló országosan is egyedülálló integrált játszótér avatásához kapcsolódóan szakmai konferenciát és kiállítást szervezett az Apáczai ÁMK vezetése. A két napos programot dr. Gyimesi Endre polgármester nyitotta meg, amikor is az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a szájjal és lábbal festő művészek alkotásait. Egyben tiszteletét és elismerését fejezte ki azon szakemberek számára, akik életüket a nehéz és speciális helyzetben lévő fogyatékos gyermekek nevelésére fordítják.

A kiállított képekről elmondta, túlmutatnak az esztétikai élményen, azt a küzdést tükrözik, mely a sajnálatra szorulás helyett a teljes élet felé visz. A polgármester köszöntet fejezett ki Matyovszki Mártának, a Nevelési Tanácsadó vezetőjének a szakmai program és a hozzákapcsolt kiállítás megszervezéséért.

A nap során rangos előadások és azok szünetében hasznos diskurzusok folytak, melyek a szakemberek munkáját előbbre viszik. Szó esett többek között a hallás differenciálás egy újszerű módszeréről, a korai fejlesztés összehasonlító vizsgálatairól, a biztonságot adó családi rítusokról, az integrált nevelés tapasztalatairól, a korai felismerés és fejlesztés fontosságáról, valamint betekintés kínáltak a témában érintett városi intézmények munkájába. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: