keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Könyv vagy film?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Könyv vagy film?

2015 december 22 - kedd
Szerintem egy könyv sokkal jobb egy filmnél. Igaz, a mai emberek nagy része a filmeket részesíti előnyben, mert gyorsabbak és látványosabbak.

A könyv fejleszti az olvasási készségünket, amire az élet során igenis szükségünk van. Segít művelődni és bővíti a szókincsünket. Olvasásnál használjuk a fantáziánkat, ahogyan elképzelünk egy-egy szereplőt és a helyszíneket. Egy izgalmas könyv el tudja feledtetni a problémákat és oldja a stresszt. Utazáskor vagy várakozáskor olvasással hamar elrepül az idő. Néhány könyv arra is jó lehet, hogy tapasztalatot és tanulságot szerezzünk belőle. Olvasással javíthatjuk beszédkészségünket és helyesírásunkat is. Különböző könyveket olvasva megismerhetjük más népek kultúráját is.

Egy könyv tud olyan szórakoztató lenni, mint egy film. Sőt, szórakoztatóbb is. Ha könyvet olvasunk, magunk képzelünk el mindent. A film esetében azt kell néznünk, amit a rendező elképzelt. Nincs mindenre idő, hogy megértsük. A könyvben viszont bármikor visszalapozhatunk, és újra el tudjuk olvasni a meg nem értett részt.

És még valamit ad a könyv olvasása, amit a filmek nem tudnak. Békét, nyugalmat, kikapcsolódást.

Jóna Rozina (8.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
Zalaegerszeg

Tartalom megosztása: